تحلیل سوات چیست
چطوری میشه نقاط قوت و ضعف رو بشناسی و موفق بشی؟

یه وقتایی هست که هرچی تلاش میکنی و برنامهریزی میکنی باز سر جای خودتی و همچنان درجا میزنی. امروز میخوایم بگیم که توی همچین مواقعی باید چیکار کنیم.
درمون درد ما توی اینجور مواقع تحلیل سوات swot هست.
در ادامه این مطلب روش تجزیه و تحلیل سوات رو به شما میگیم تا چشم شما رو به مسائل ریز کسب و کارتون باز کنه و کمکتون کنه رو غلطک بیفتید.
خب اول بریم ببینیمSWOT چهجوری به وجود اومده. این کلمه خودش از ترکیب ۴ کلمه دیگه ساختهشده که اونها عبارتاند از:
نقاط قوت:STRENGHTS
نقاط ضعف:WEAKNESS
فرصت ها:OPPORTUNITIES
تهدیدها:THREATS
با دیدن این کلمات شاید یه حدسهایی زده باشید که سوات چه کاربردهایی داره. سوات کمک میکنه نقاط ضعف و قوت خودت رو بشناسی و بدونی چیه تهدیدهایی باهات دستوپنجه نرم میکنن و چه فرصتهایی پیش روی شما قرار داره.
خب حالا بریم ببینیم تحلیل سوات چیه چهجوری ازش استفاده میشه.
تحلیل سوات یکی از روشهاییه که به شما کمک میکنه عوامل درونی و بیرونی مؤثر بر یک موضوع رو بفهمید و از کنار هم قرار دادن اون ها و نتیجهگیری درست، دست به عملی سودمند بزنید.
خب اینجا منظورمون از عوامل بیرونی و درونی چی بود؟
عوامل درونی همون نقاط ضعف و قوت کسبوکار ما هستند و عوامل بیرونی همون تهدیدها و فرصتها هستند که از بیرون روی عملکرد کسبوکار ما تاثیر میذارن راستی این ر فراموش نکنید که تحلیل سوات میتونه در زندگی شما هم اثرگذار باشه و میشه در زندگی شخصی هم ازش استفاده کرد.
خوب حالا بریم تکتک چیزایی رو که باعث شدن کلمه سوات به وجود بیان رو بررسی کنیم و یاد بگیریم که چجوری از سوات استفاده کنیم
S: نقاط قوت ما چیه؟
برای اینکه به جواب این سوال برسید باید سوالاتی رو از خودتون بپرسید و او رو با سایر رقبا مقایسه کنید. واسه اینکه نقاط قوت تون رو پیدا کنید لازمه به کسبوکارتون نگاه کنید و چیزایی که باعث تمایز شما از رقباتون شده رو ببینید. چیزایی که مثلاً شما الان دارید اما اونها از داشتنش محروماند. دقیقاً همینها نقاط قوت شما هستند.
O: نقاط ضعفمون چیان؟
اینجا دقیقاً جاییه که باید کل کسبوکار رو شخم بزنیم و بفهمیم توی کدوم قسمت ها کمکاری کردیم و الان باید جبرانش کنیم؟ کدوم کارها رو رها کنیم و دیگه انجامش ندیم؟ مردم چه تصویری از کسبوکار ما توی ذهنشون هست و اون رو چهجوری میبینند و تصویر درستی از خودمان به مخاطبانمان ارائه بدیم.
مشتریهای ما از چه بخشی از کسبوکار ما رضایت ندارند و چهجوری باید رفعشون کنیم؟
:W یافتن فرصتهای طلایی: شیرینترین قسمت ثبات همین قسمتشه که شما دلتون براش آب میشه. شما قبلاز ورود به این مرحله باید نقاط ضعف و قوت خودتون رو شناخته باشید و در این مرحله مثل عقاب فرصتها را رؤیت کنید و تا فرصتی دیدید به سمتش شیرجه برید چون میتونند کسبوکار شما رو به چند پله بالاتر راهنمایی کنن.
این فرصتها برای هر کسبوکاری متفاوته مثلاًاین فرصت برای یه کسبوکار میتونه یک تاریخ خاص یا یک مناسبت خاص باشه. که اون کسبوکارمیتونه با ارائه برنامه مناسب دراون زمان از رقیب هاش سبقت بگیره.
T: تهدیدها رو دریابید و ضربه فنیشون کنید: توی این مرحله شما باید چابک باشید و انعطافپذیری بالایی داشته باشید تا بعد از شناخت تهدیدها اونا رو به فرصتی برای خودتون تبدیل کنید قدم اول در این مرحله شناخت تهدیدها است . مثلاً بفهمی آیا سلیقه مخاطب در حال تغییره و به چه سمتی میره؟
قدم بعدی پیش گرفتن استراتژی جدید برای دور زدن تهدیدها است که شما رو با روند جدید انطباق بده و نذاره توی تهدیدات غرق بشید.
اینم از مبحث شیرین سوات که به پایان رسید.